Македоника Литера

ДНЕВНИЦИТЕ ОД ОРИЗОВА ХАРТИЈА

Dnevnicite%20od%20orizova%20hartija%20-%20%20predna%20korica.jpgФранческа Ридерк

ДНЕВНИЦИТЕ ОД ОРИЗОВА ХАРТИЈА

200 мкд

Прочитај извадок

      Книга на годината во Велс во 2014 година.

      Романот е приказна за маргините на војната, базирана врз вистински доживувања. Четири испреплетени нарации го пренесуваат интимниот пустош во поединечните животи предизвикан од воениот конфликт. Пролетта 1940 година, тукушто мажената Елса Џонс им припаѓа на високите кругови во Хонг Конг, но набргу завршува во импровизиран јапонски логор за европската елита...

      „Елегантен прв роман исполнет со мирни и мудри забелешки, што успешно прикажува еден подзаборавен дел од историјата преку напнатите и фасцинантни односи на едно младо велшко семејство.“ – World Literature Today

      Рецензија на World Literature Today

      Нарачај

Created by: Boost Nova 2011

Top Desktop version