Македоника Литера

ЕДНА НЕВАЖНА ЖЕНА

Edna%20nevazna%20zena%20-%20predna%20%20korica.jpgОскар Вајлд

ЕДНА НЕВАЖНА ЖЕНА

150 мкд

      Како Оскар Вајлд ја дефинира жената?

      Еве зошто Оскар Валјд е Оскар Вајлд. Луциден, духовит, директен, пророклив... неповторлив. Брилијантен.

      „Една неважна жена“ (1893) е драма во која се исмева англиската аристократија. Токму аристократијата била првата театарската публика и претставата постигнала огромен успех во Велика Британија и во странство. Има многу изведби во светот, но и две филмски адаптации.

*

      „Никогаш не треба да ѝ се верува на жена која ја кажува својата вистинска возраст. Жена која би го кажала тоа, би му кажала сè на човека.“

      Нарачај

Created by: Boost Nova 2011

Top Desktop version