Македоника Литера

НАСКОРО! „Броеница" oд Тамта Мелашвили

 

   Наскоро „Maкедоника литера" ќе го издаде романот „Броеница" од грузиската писателка Тамта Мелашвили.

Романот е крик против секоја војна, отпор против безумието кое таа го носи. Преку приказната на две девојчиња кои живеат во едно зафрлено грузиско село, Мелашвили го дига гласот против војната, било каде и било кога. Затоа што, одземеното детство и младост немаат цена!

НАБРЗО и на вашите полици.