Македоника Литера

Наскоро! „За тоа ли беше се" од Евтим Евтимов

 
    Наскоро во издание на „Mакедоника литера" ќе излезе од печат романот „За тоа ли беше се" од Евтим Евтимов.
   Роман за доброто и злото, за судбината на човекот, за предавствата во име на подобар живот, за изневерените соништа, за кругот на времето, за компромисите поради користољубие.... Заснован на вистинити ужасни настани, но полн со слики и метафори, романот претставува филозофско етички и естетски трактат за прсвртите во историата и животот на човекот.
Набрзо на нашите и на вашите полици