Пеперутки

Иван Ивановски

150.00 ден.

Овој избор на Ивановски е направен од неговите книги за деца: Врти се врти вретенце (поезија), Мамините раце се златни (поезија), Ах ти мило детенце (поезија, повеќе изданија – десетина години лектира за прво одделение), Штурчевото дуќанче за музикалии (раскази), Спроти Нова година (пиеса во стихови). Во книгата се објавени и хумористични песни и препеви според мотиви од народната поезија од разни земји.