Одохохол и Лупе Мангупе

Матко Сршен

200.00 ден.

158 стр./ A5 формат (200x140)


         Одохохол и Лупе Мангупе се две момчиња кои живеат опкружени со светот со кој завладеале лоши сили. Но тие се вистински јунаци, а во нивното пријателство лежи надежта за спас на тој свет во кој веќе долго време нема вистински пријателства...

 Оваа книга, иако е слична на други книги, по нешто битно се разликува: сите приказни се читаат, слушаат и примаат на неколку вообичаени начини, но оваа е единствена и од другите се разликува и по тоа што ја гледаат децата собрани околу огнот на Пустиот колосек додека излегува од лонецот на Големиот Раскажувач...