Зелениот хороскоп

Томе Богдановски

Зелениот хороскоп

100 мкд

      Роман за тинејџери на современа тема. Детството треба да е како бајка, но не е сè бајка во него. Реалноста на детскиот свет е полна и со разни судбини.

      Тажни приказни за себе и за околината на главните јунаци. „Ода“ за тагата и радоста, за маката и надежта, кои исто така ги следат децата во секојдневјето.