Бабичка

Божена Њемцова

Бабичка

250 мкд

      Еден и пол век Божена Њемцова е меѓу најпопуларните чешки писатели, а во изборот за најпопуларна книга во Чешка во 2009 година „Бабичка“ го освои второто место.

      Њемцова има необична биографија, а ова дело автобиографски белези. По смртта на синот, Њемцова се одала на пишувањето и напишала ода за својата баба – ја идеализирала и ја претставила како симбол на добрината и љубовта.

      Нарачај