Македоника Литера

Тоње Глимердал

  Марија Пар

  300 мкд

   228 стр., 200 х 140 мм, 2017 г.

 

Ова е роман на новата Астрид Линдгрен.

   Палавото девојче Тоње Глимердал - `фуријата на Глимердален` е новата Попи Долгиот Чорап.
Во овој роман децата никогаш не се виновни, секогаш се во право и многу често се покажуваат помудри од возрасните.
 
    Ново ремек-дело за млади од скандинавската литература!

    Нарачај