Македоника Литера

Горалите скокачи

Шен Шиси

200 ден.

148 стр. / A5 формат (200 x 140)

Прочитај извадок

    Новелата „Горалите скокачи"  е една најчитаните и најпреведувани новели на Шен Шиси.

   Во новелите на Шен Шиси се возвишува филозофијата на животот. Животинскиот свет е ист како човечкиот. Љубовта и омразата, тагите и радостите, раздвојувањата и обединувањата во животинскиот свет, преку имагинацијата на писателот, ја отсликуваат човечката природа. Многу од делата на Шен се вклучени во кинеските учебници за основното и средното образование. Негови дела се преведени на повеќе јазици и има висока популарност на глобално ниво.