Македоника Литера

Хит депо

Фарук Шехиќ
Хит депо
100.00 ден. 
          Фарук Шехиќ (1970, Бихаќ, БиХ) пишува поезија, проза, есеи, книжевни и ликовни критики, новинарски репортажи...

Фален е и наградуван. Критиката го смета за еден од најталентираните млади автори од подрачјето на некогашна Југославија и предводник на т.н. прегазена генерација. Некои негови книги, како што е „Хит депо“, имаат култен статус кај читателите и доживеале неколку изданија. Преведуван е на десетина јазици.