Македоника Литера

Чудниот случај на Бенџамин Батон

Френсис Скот Фицџералд

Чудниот случај на Бенџамин Батон

250 мкд.

213 стр./A5 формат (200x140)

      Избор од најрепрезентативните раскази на големиот мајстор на кусата проза. 

      Според неговиот најпознат расказ Чудниот случај на Бенџамин Батон е снимен истоимен филм во режија на Дејвид Финчер, со Бред Пит и Кејт Бланшет во главните улоги. Филмот доби многу награди, меѓу кои и на три „Оскари“.

      Нарачај