Македоника Литера

Измешани светови

Нове Младеновски
Измешани светови
250.00
         Роман за луѓето Мн од земјата Ма на планетата Ајмез, кои се соочуваат со својот најсериозен егзистенцијален проблем – да решат дали се за преименување или за обезименување.

Трето решение нема, а се принудени на избор. Приказната се сели во зоната која веќе не е земјата Ма, туку е само сива зона... Роман на алузијата, иронијата и цинизмот.