Македоника Литера

Вистински приказни

Владимир Плавевски

Вистински приказни

150 мкд

      „Вистински приказни“ на македонскиот писател Владимир Плавевски содржи 14 раскази кои се однесуваат на вистински настани и вистински личности од македонскиот театар и филм: Петре Прличко, Тодор Николовски, Шишков, Бранко Гапо, Дарко Дамески, Ацо Алексов, Ненад Стојановски, Димитар Христов, Душко Костовски, Илија Милчин, Андреј Бељан, Марија Исаја, Боре Ангеловски... Секој текст е проследен и со уметничка фотографија на главниот лик во расказот, направен од авторот на книгата.