Македоника Литера

13

Светлана Антиќ Јовчевска

13

150.00 ден. 

      Во книгата се објавени 13 раскази и нивниот број не е случајно избран, зашто како што вели авторката во предговорната белешка, тоа е противставување на предрасудите но и потсетување на некоја убава 13-ка, на убавото и незаборавното што го носи овој симбол. Но истовремено тоа се и „животни“ раскази во кои станува збор за скриените емоции, забранетите мисли, страста, потајните желби, фрустрациите, лавиринтите на животот...