Македоника Литера

Запалка

Натали Спасова

200 мкд.

96 стр./ A5 формат (200x140)

      Оваа книга спојува неколку животни приказни на сосема обични луѓе, оние кои секојдневно ги одминувате на автобуските станици или во редовите на супермаркетите. Романот содржи приказна со неколку приказни за луѓе кои се отфрлени, онеправдани, повредени... Секој од нив раскажува со притаен гнев и револт кон општеството и спрема светот во којшто човекот живее без човечност.

      Во таков свет, нивните одлуки ја развиваат приказната, некои сѐ уште се обидуваат да го сменат, други се менуваат заедно со него, а трети пак, си измислуваат свој, сопствен свет.

      Нарачај