Македоника Литера

„МАКЕДОНИКА ЛИТЕРА“ НА МЕЃУНАРОДНИОТ САЕМ НА КНИГАТА ВО ПЕКИНГ


„Maкедоника литера" на меѓународниот саем на книгата во Пекинг

На 25 август во Пекинг, ќе се одржи форум на Здружението на издавачи на Кина и Централна и Источна Европа 17 +1, на кој, со свој говор, ќе учествува и Нове Цветаноски, управител на „Македоника литера“, која пак е член на асоцијацијата уште од нејзиното основање. Форумот ќе се одржи на интернет-платформа, а темата е преведувањето на класици од општествените науки и заемното запознавање на цивилизациите.

Од утре (среда, 26 август) до 30 август, во Пекинг, Народна Република Кина, ќе се одржи 27. Меѓународен саем на книгата, на кој, поради ситуацијата со корона вирусот, доминантно учество ќе имаат кинеските издавачи. На саемот своевидно учество ќе има и „Македоника литера“, чии македонски изданија на кинески книги ќе бидат изложени на штандовите на издавачите – партнери со коишто соработува „Македоника литера“. Изданија на „Македоника литера“ на овој саем беа изложувани и во изминатите три години. Годинашниот меѓународен саем на книгата во Пекинг ќе се одржи под мотото „Живеј читајќи“, а една од поголемите манифестации на саемот ќе биде изложбата на книги за деца, на која ќе бидат изложени десет илјади наслови на 14 јазици, меѓу кои и на македонски. Имено, ќе биде изложена серијата на македонски јазик „Најдобрата кинеска литература за деца“.
Инаку, Меѓународниот саем на книгата во Пекинг ќе има и интернет верзија, а ќе се одржи еден месец подоцна, односно од 26 до 30 септември и на кој, исто така, ќе учествува „Македоника литера“. „Македоника литера“ учествуваше и на Првиот меѓународен виртуелен саем на книгата во Кина, кој се одржа на крајот на јули годинава, а го организираше глобалната кинеска медиумска корпорација Кинеска...

НАСКОРО! ЛЕТНА АКЦИЈА НА СТО КНИГИ ЗА МАКЕДОНИЈА

  Наскоро! Летна акција на сто книги за Македонија

   Сто книги за Македонија од областа на историографијата, културната историја, културолошките истражувања, книжевните студии, белетристиката.. ќе бидат намалени и ќе може да се купат со 20% попуст во периодот од 1 август до 10 август 2020 година. Комплетниот список на книги со нивните редовни цени, на кои се пресметува 20% попуст, може да се разгледа на овој ЛИНК.

 

„МАКЕДОНИКА ЛИТЕРА" НА ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН ВИРТУЕЛЕН САЕМ НА КНИГАТА ВО КИНА

    Од утре (24 јули) до 31 јули, во Кина ќе се одржи Првиот меѓународен виртуелен саем на книгата, на кој ќе учествува и „Македоника литера“. Во услови на актуелната пандемија во светот, ова е прв ваков меѓународен настан во светот, а го организира глобалната кинеска медиумска корпорација Кинеска интернационална издавачка група (ЦИПГ).
    Саемот на книгата ќе биде претставен во 3Д технологија за виртуелна реалност, високо прикажувајќи ги физичките книги...

E-САЕМ НА КНИГАТА НА „MAKEДОНИКА ЛИТЕРА"

   E-саем на книгата на „Maкедоника литера"


   Во периодот од 22 мај до 26 мај 2020 година, „Maкедоника литера" организира е-саем на книгата.  Компетниот САЕМСКИ ЦЕНОВНИК е достапен на www.makedonikalitera.mk, ДИРЕКТЕН ЛИНК https://cutt.ly/IyUT44g 

      ЗА НАРАЧКИ ВО ИЗНОС НАД 900 ДЕНАРИ, ДОСТАВАТА Е БЕСПЛАТНА!!! За нарачки над 2.000 денари, следува дополнителен попуст. Содржината на книгите може да се разгледа на...

„MAKЕДОНИКА ЛИТЕРА" НА МЕЃУНАРОДЕН СЕМИНАР ЗА КНИГАТА ВО КИНА И ДЕЛ ОД КАМПАЊАТА „ЧИТАЈТЕ КНИГИ НА ИНТЕРНЕТ“

Mакедоника литера" на  семинар за меѓународно издаваштво и дел од кинеската кампања „ Читајте книги на интернет"

   Во понеделник (11 мај), во Пекинг, Народна Република Кина, во организација на
Кинеската меѓународна издавачка групација (ЦИПГ), ќе се одржи меѓународен е-семинар, на кој освен менаџери на групацијата и на кинески издавачи, ќе учествуваат и менаџери на
издавачки куќи од десетина земји со кои...