Македоника Литера

Вовед во кинеската култура

   

  Је Ланг

  Џу Лиангџи

  300 ден.

  276 стр. / A5 формат (200 x 140), 2020

  Прочитај извадок


   Книгата е монографско илустирано издание за кинеската култура: Лао Це. Таоизам. Конфучиј. Конфучијанство. Сун Цу. Храмот на Небото. Филозофијата на животот. Еколошка естетика. Кинеското писмо. Свилата. Патот на свилата. Навигација. Големиот кинески ѕид. Забранетиот град. Теракотната армија. Будизам. Калиграфија. Древна уметност. Музика. Кинеско сликарство. Порцелан. Кинески градини. Пекиншка опера. Народна уметност. Народни обичаи. Шармот на стариот Пекинг. Убавините на стариот Шангај. Најзачуваните стари градови. Кинеска архитектура. Традиционална облека. Кинеска кујна. Кинески чај. Боречки вештини. Храмот Шаолин. Древни игри... Буквар за најстарата жива цивилизација!

Така зборуваше Лао Це:Тао Те Кинг – нов превод со коментари

   Чарлс Ќ. Ву

   250 ден.

   349 стр. / A5 формат (200 x 140), 2020

   „ТАКА ЗБОРУВАШЕ ЛАО ЦЕ: нов превод со коментари на Тао Те Кинг“ е книга од Чарлс Ќ. Ву, кинеско-американски универзитетски професор и експерт за таозимот и кинеската култура.
 Книгата е двојазична, на македонски и на англиски јазик, а поглавјата од „Тао Те Кинг“ се објавени и на кинески јазик. Во обем од 352 страни, книгата е издание исполнето со мудростите на еден од најголемите кинески филозофи.

...

НАСКОРО „ТАКА ЗБОРУВАШЕ ЛАО ЦЕ: НОВ ПРЕВОД СО КОМЕНТАРИ НА ТАО ТЕ КИНГ“ ОД ЧАРЛС Ќ. ВУ,

 

 Чарлс Ќ. Ву

„ТАКА ЗБОРУВАШЕ ЛАО ЦЕ: нов превод со коментари на Тао Те Кинг"

Eксклузивна предпродажна цена: 150 ден.

    Наскоро ќе излезе од печат книгата „ТАКА ЗБОРУВАШЕ ЛАО ЦЕ: нов превод со коментари на Тао Те Кинг“ од Чарлс Ќ. Ву, кинеско-американски универзитетски професор и експерт за таозимот и кинеската култура.
   Книгата ќе биде двојазична книга, на македонски и на англиски јазик, а поглавјата од „Тао Те Кинг“ се објавени и на кинески јазик.
ЦЕНА ВО ПРЕТПРОДАЖБА...

Водич за заштита од короновирусната болест

 

 

  Симнете ја бесплатната е-книга

  Книгата „Водич за заштита од короновирусна болест" на Бирото за превенциjа од болести и контрола на Националната здравствена комисиjа на Народна Република Кина има за цел да се шират знаењата за ковид-19 и да се добие поjасна слика, за да можат луѓето да останат мирни и да бидат подобро подготвени за да се заштитат што повеќе.

 Книгата е бесплатна и може слободно да се превземе од погорниот...

Окрлавени мисли

  Атанас Крлевски

  150 мкд.

   Книгата „Oкрлавени мисли" содржи оклу 300 одбрани афоризми, поделени во три тематски дела (насловени со афоризми), а придружени со поговори на рецензентите на книгата Љупка Цветанова и Ристо Филчевски. Афористичките книги се ретки изданија во македонското издаваштво, а Крлевски пред две години ја објави и книгата „Крлевизми".

 

  Атанас Крлевски (1956 година - Ташкент, Узбекистан, живее и работи во...